Εκτύπωση

Μετά τις επικουρικές στο στόχαστρο της τρόικας και οι κύριες συντάξεις.

Το θέμα παρέμενε μέχρι αργά χθες το βράδυ ανοιχτό και τελικά θα κατατεθούν εναλλακτικά σενάρια στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Συγκεκριμένα, θα συζητηθούν τρία συν ένα εναλλακτικά σενάρια:

Αμεσα μειώσεις στις κύριες συντάξεις που χορηγούν τα «ευγενή» Ταμεία -δηλαδή οι ασφαλιστικοί φορείς των ΔΕΚΟ και των τραπεζών- ζήτησε η τρόικα. Οι δανειστές, εκτός από τα 400 εκατομμύρια που πρέπει να βρεθούν από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, ζητούν τώρα να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 200 εκατομμύρια από μειώσεις στις κύριες συντάξεις.

Εκτύπωση

Εγκρίθηκε από το υπουργικό το πολυνομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών.

Το υπουργικό συμβούλιο στην σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε ομόφωνα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ρυθμίζει εκκρεμότητες του μεσοπρόθεσμου, αλλά και άλλες όπως η επέκταση των αδειών των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

Εκτύπωση

Νέες εξηγήσεις καλούνται να δώσουν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Φώτη Μακρής, κάλεσε σήμερα τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, εντός δύο ημερών να καταθέσουν εγγράφως τι εννοούσαν με τις χθεσινές δηλώσεις τους, αλλά και να δώσουν εγγράφως (και πάλι) στοιχεία ή ονόματα, εφόσον τα έχουν, για πρόσωπα που επιχείρησαν παρέμβαση στο έργο τους.

Εκτύπωση

Νέα κριτήρια για τον φόρο ελεύθερων επαγγελματιών

Τι θα λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό των εσόδων

Νέα αντικειμενικά κριτήρια για τον προσδιορισμό του εισοδήματος τα οποία δεν θα είναι πλέον μαχητά θα εφαρμόζονται κατά τον φορολογικό έλεγχο των επιτηδευματιών και των ελευθέρων επαγγελματιών, σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που θα εξετασθεί σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Εκτύπωση

«Aνοιξε» το Taxisnet για το Ε9 και για νομικά πρόσωπα

«Aνοιξε» το Taxisnet για το Ε9 και για νομικά πρόσωπα

ΑΝΟΙΧΤΗ είναι από χθες η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet για την υποβολή των δηλώσεων και της διόρθωσης στοιχείων της περιουσιακής κατάστασης ακινήτων (Ε9) από τα νομικά πρόσωπα. Η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων είναι η 31η Ιανουαρίου 2012.

Εκτύπωση

Τη δημιουργία "ειδικών οικονομικών ζωνών" ζητεί το ΕΒΕΑ

Να συνεχιστεί η επεξεργασία και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν το σχέδιο για τη δημιουργία στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας μας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), ως ένα μέτρο άμεσης δράσης για την προσέλκυση ελληνικών και ξένων επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την τοπική ανάπτυξη, ζητάει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στον υπουργό Οικονομικών Ευάγ. Βενιζέλο και τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχ. Χρυσοχοϊδη.

Εκτύπωση

ΔΝΤ: Ανεπαρκές το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας.

Έγγραφο του ΔΝΤ επικαλείται το «Spiegel»

Συνεχίζεται το μπαράζ των «επιθέσεων» από τα ξένα μέσα ενημέρωσης για το χρέος της Ελλάδας. Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Spiegel», επικαλούμενο έγγραφο του ΔΝΤ αμφιβάλλει κατά πόσον η Ελλάδα μπορεί με διάρκεια να μειώσει το πάρα πολύ μεγάλο, σήμερα, εξωτερικό χρέος της.

Εκτύπωση

Φάκελος με βίλες και offshore με ιδιοκτήτες εφοριακούς.

Σκοπός της δικαστικής έρευνας, που διενεργεί ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, είναι να διαπιστωθεί εάν όλος αυτός ο πλούτος αποκτήθηκε νόμιμα ή είναι προϊόν διαφθοράς και χρηματισμού από συγκεκριμένες υποθέσεις που έλεγξαν οι εμπλεκόμενοι εφοριακοί τα προηγούμενα χρόνια.

Εκτύπωση

Γενίκευση «πόθεν έσχες» για εισοδήματα του 2012.

ΝΕΕΣ ανατροπές στο φορολογικό καθεστώς που διέπει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών, με κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων. Παράλληλα προχωρά και το σχέδιο για την εισαγωγή ενός νέου εντύπου στη φορολογία εισοδημάτων των φυσικών προσώπων, μέσω του οποίου θα ελέγχονται δαπάνες, καταθέσεις και εισοδήματα.

Για άμεση επικοινωνία

Τηλ.:
210.95.75.423
Φαξ:
210.95.88.329
e-mail
Στείλτε μας μήνυμα